Tým domácích prokázal týmového ducha, neboť do utkání nastoupil bez sedmi hráčů základní sestavy!

Publikováno: 

Sokol Vrtule LÁZ : ZDUCHOVICE „B“ 2:1 (0:1)
Branky: Michal Čížek (1:1), Michal Čížek (2:1)
Rozhodčí: Mezek
Žlutá karta: Šourek

Po utkání v minulém kole (Hluboš) byl vyloučen Jaríček a trest dostal i nadějný Jindřich. Ve čtvrtek pak zasedala komise PK a ta rozhodla, že Jindřich nesmí nastoupit ke čtyřem soutěžním duelům a Jaríček byl potrestán dvěma zápasy podmíněně. Dlouhodobě nejeví zájem dorostenci, ale i Martin Bezouška.
Zranění nepouští do zápasu Bernáška, Trojáka. Pracovně zaneprázdněn je Hejduk, svému „hobby“ dal přednost Jaríček. Do utkání nemohl nastoupit již zmiňovaný potrestaný Jindřich a náhlé onemocnění a nemocniční ošetření (zánět mozkových blan) nepouští k utkání Lukáše Beňa. Zranění nedovoluje (do úvodu) nastoupit Štofírovi. Ne zcela fit je Michal Čížek. Tým je citelně oslaben a příležitost mají hráči, kteří po většinu jarní části nastupovali z pozice náhradníků. Aby toho nebylo málo, Jiří Červenka nastupuje silně nachlazen! Trennér řeší, zda nemá nastoupit sám, je však velký stratég a optimista a vítá alespoň pomoc dorostence Zbyňka Šedivého.
Ač všem muselo být jasné, že tolik změn musí výkonem otřást, že se úplně rozpadla koncepce a systém hry, přichází z řad některých lidí údiv a kritika.
Bohužel, fakt byl takovým, že nastoupili Ti, kteří mohou a jsou odhodlaní rvát se o body, ale i co nejlepší umístění v tabulce.
Nesmíme opomenout navrátilce a nestora Lázecké kopané Františka Čížka, který stále více přemýšlí, že pověsí kopačky na hřebík. Jeho chuť do hry vítězí a tak velmi rád nastupuje a zastupuje chybějící hráče.

Průběh utkání

Tým poskládaný na poslední chvíli se „zakusuje“ do svého soupeře od úvodních minut a ve čtvrté minutě zaváhá v příležitosti navrátilec F. Čížek a jeho střela končí na boční síti.
V 6. minutě přehlíží likvidační zákrok na Šourka rozhodčí Mezek. Michal Šourek naštěstí může hrát dál.
Do 15. minuty špatně pokrývají své hráče Šedivý, Oktábec, Hanus i Schöbel, soupeř je prozatím neškodný.
Až v 17. minutě získává možnost skórovat doposud neviditelný Červenka, příležitost ke střelbě prováhá a hosté odvracejí na rohový kop.
Neurovnaná hra všech řad, řada nepřesností a zbytečných ztrát pouští do hry i hosty, kteří několikrát nebezpečně ohrožují brankáře Klímu. Další střelecké pokusy Palivce, Fr. Čížka či M. Čížka končí vysoko nad nebo vedle hostující svatyně.
Aby toho nebylo málo z řad nepřesností hráčů, přináší jednu ze svých i rozhodčí Mezek, když evidentně viditelný faul v pokutovém území hostí na M. Čížka ponechává bez povšimnutí.
Směšným gestem pak ponechává výhodu hostům! Ve 40. minutě pak přichází trest a po zaváhání Šedivého, Matějky a smolném nechtěném přistrčení Šourka jdou hosté z jediného pokusu do vedení 0:1!
Domácí pak do poločasového přerušení předvádějí řadu nepřesností a po pětačtyřiceti minutách rozhodčí Mezek ukončuje první dějství.
Je jasné, že po tolika změnách v sestavě, kdy řada hráčů spolu nastoupila vůbec poprvé, nelze čekat zázraky a systém a souhra hráčů schází. Trenéra však naštval přístup, nebojovnost a tak v pauze přichází ostrá slova, kritika rázné mytí hlav.
Riziko bere trenér na sebe a ihned ponechává v kabině slabě hrající Hanuse a Oktábce. Kdyby se dalo střídat i vícekrát, zůstali by i další.
Na radu asistenta přichází i změna v rozestavení a na pozici stopera se posunuje F. Čížek, do útoku přichází dvojice Štofíra a Nusl.
Šourek se posunuje na předstopera, Matějka na obránce a na okraj zálohy Červenka. Změna v rozestavení a domluva v kabině přináší zlepšení hry.
Ve 47. minutě mají nejprve možnost hosté, jejich trestný kop končí jen ve zdi našeho týmu.
O minutu později přichází akce na jeden dotek Šourek, Palivec, Červenka, Nusl. Posledně jmenovaný ovšem míří vysoko nad. Ve 49. min zahrává rohový kop Červenka, míč nachází hlavu M. Čížka, cestu do sítě však nechtěně odvrací Nusl. V té samé minutě inkasuje žlutou kartu Michal Šourek. 51. minuta přináší akci Palivce a Štofíry, střela je zblokována na rohový kop.
53. min – průnik Palivce zastavují hosté nedovoleně a nařízený trestný kop M. Čížka zasvištěl vysoko nad.
O dvě minuty později se pokouší o střelu F. Čížek, míří vedle. V 56. min přichází průnik M. Čížka, gólman hostů likvidačním zákrokem evidentně fauluje, rozhodčí Mezek nepochopitelně nepíská.
O minutu později střelecky nabuzený F. Čížek napřáhne ke střele, gólman hostů míč chytá.
58. minuta přináší nejhezčí akci utkání. Palivec vysune po pravé straně Červenku, jeho centr nachází přesně hlavu Michala Čížka a je srovnáno 1:1
V 60. minutě se opět pokouší překonat hostujícího gólmana střelou František Čížek. Ani tentokrát na gólmana nevyzrál.
V 65. minutě střídáme potřetí a unaveného Schöbela nahradil Burian. 66. minuta přináší trestný kop – možnost skórovat má F. Čížek. Posunuje míč Červenkovi, který však míří vysoko do nebes!
O čtyři minuty později se hosté brání ze všech sil a hodně za cenu faulů. Další trestný kop Michala Čížka už všichni vidí v síti, bohužel, střela končí těsně vedle.
V 73. minutě nachází centr Palivce hlavu Michala Čížka. Tutovka končí opět vedle. Až v 80. minutě přichází fatální chyba hostů. Faulován je Štofíra, rozhodčí Mezek ponechává výhodu a M. Čížek pohodlně rozvlňuje síť podruhé 2:1!
O pět minut později jde do souboje mimo pokutové území gólman hostů a domácí Nusl, gólman vůbec netrefuje míč, ale nohu Nusla, rozhodčí nejprve ponechává výhodu a Štofíra dává třetí branku. Hosté trapně protestují a rozhodčí Mezek regulérní branku nepochopitelně neuznává.
Tím podtrhuje ,jak slabě rozhodčí v našich soutěžích utkání rozhodují.
V 88. minutě zahrává trestný kop Palivec těsně nad. Čas je neúprosný a utkání naštěstí končí. Náš tým prokázal vnitřní sílu a po prohře Bohutína a remíze Pečic se posouvá v tabulce na třetí místo.

1. poločas – Klíma – Šourek – Oktábec (46. min Nusl), Matějka, Šedivý,
Schöbel (65. min Burian), M. Čížek, Palivec, Hanus (46. min
Štofíra), Červenka, F. Čížek.
2. poločas – Klíma – Šedivý, F. Čížek, Šourek, Matějka – Schöbel (65. min
Burian), M. Čížek, Palivec, Červenka – Nusl, Štofíra.

Trenér: L. Štětina a J. Šourek
Vedoucí: M. Klíma

Katastrovální první poločas přinesla řada změn v sestavě, spokojenost je jen za druhý poločas a výhra i tři body jsou myslím zasloužené. Trenér.