Článek z Lázských listů.

Publikováno: 

Zpráva o činnosti Sokola Vrtule Láz
Podzimní část soutěže „A“ mužstva jsme hráli v nezvyklou domácí hrací dobu a to v sobotu od 10:15 hodin. Určitě nebudu daleko od pravdy když napíšu, že jsme nezvolili správně. Skalní diváci sice přišli vždy, ale pro ostatní to nebyla vhodná doba.
Podzimní část jsme začali famózně. Postoupili jsme v pohárovém utkání přes Petrovice „B“ 6:3. Vyhráli jsme v Milíně„B“ 2:0, doma s Rožmitálem „B“ 6:2 a v Obecnici 3:0. Pak přišel smolný zápas v Dol. Hbitech kde jsme prohráli těsně 2:3. Dále jsme doma nastříleli Kovohutím jedenáct gólů. 11:1 však jako by předznamenalo, že jsme vystříleli všechen střelecký prach. V další části soutěže jsme i z vyložených šancí góly nedávali. Ve druhém kole poháru jsme sehráli vyrovnané utkání s béčkem Nového Knína které hraje o soutěž výš. Ještě deset minut před koncem jsme vedli 3:1. Nakonec jsme našimi chybami hosty dostali do sedla, došlo k vyrovnání a následné penalty jsme nezvládli. V derby s Bohutínem jsme střelecky propadli a prohráli 0:3. Následoval vítězný zápas s mužstvem Hvožďan 1:0, kdy nad námi stáli snad všichni svatí. Pak jsme vyhráli v Pečicích 2:0 a doma prohráli s Luhy 0:2. V utkání na sněhu v Trh. Dušníkách jsme uhráli plichtu 3:3. V dalším utkání doma jsme porazili Drahlín 6:2. Pak přišlo utkání, na které je třeba zapomenout – v Tochovicích s „B“ mužstvem. V šesté minutě jsme prohrávali už 0:3 a když jsme následně neproměnili penaltu, bylo vymalováno. Prohráli jsme 0:7 a jeden hráč soupeře nám dal pět gólů. V posledním utkání podzimní části ročníku 2012/13 jsme porazili Narysov 5:0.
Celkově áčko skončilo na třetím místě s 25 body a skóre 41:23 s osmi vítěznými utkáními, jednou plichtou a čtyřmi prohrami.
Naše béčko rozdělením čtvrtých tříd do třech skupin hrálo jenom devět utkání. Počátek byl ovlivněn kontumacemi, protože fotbalisté soupeře nebyli v databázi FAČRu. Hned v prvním utkání v Jablonné došlo na začátku hry k politováníhodné situaci a to zlomení nohy našemu nejmladšímu fotbalistovi Jakubu Šáchovi. Nakonec pak došlo ke kontumaci 3:0 v náš prospěch. Kontumačně jsme vyhráli i ve druhém utkání, se Sedlicí. Pak jsme prohráli ve Věšíně 0:4, vyhráli v Dol. Hbitech 5:0. Doma jsme prohráli s Pičínem „B“ 3:4. V derby béček v Bohutíně jsme vyhráli 3:2. Doma jsme porazili Březnici „B“ 2:1, ale prohráli s Hluboší v Trh. Dušníkách 0:3. V posledním utkání podzimu jsme doma porazili Drahlín „B“ 6:4.
Nakonec naše béčko skončilo na druhém místě s 18 body a skóre 25:18 se šesti vyhranými utkáními a třemi prohrami.
Na dokopné se hráči rozhodli, že 2000,- Kč, které mezi sebou vybírají za přestupky
(žluté karty, vstřelené branky apod.), věnují nadaci Solo Productions, s. r. o., která realizuje charitativní projekt Radost dětem, který podporuje děti z dětských domovů, handicapované děti a děti po dlouhodobé léčbě.
V mimosportovní činnosti jsme dokončili přístřešek u petangového hřiště. Do přístřešku jsme zabudovali vyladěnou udírnu, která se bude používat při akcích na hřišti. Poděkování patří především hlavním konstruktérům F. Bečvářovi a R.Vlkovi.
V listopadu jsme uspořádali drakiádu.