Doslova vybojované tři body a tři góly!!!

Publikováno: 

SOKOL VRTULE LÁZ: Dolní Hbity  „ B “    3:0    ( 1:0 )
Po třech výhrách v řadě byl očekáván duel proti Dolním Hbitům „B“ jako jednoznačný.
V týdnu se náš tým připravoval v úterý a v pátek a i přes hojnou účast trenér domácích řešil koho v tomto střetnutí postaví od úvodních minut. Scházel stále ne úplně zdravý Bezouška, zraněný Štofíra, pracovně vytížený nestor Lázecké kopané František Čížek a otazník byl i nad Jaríčkem.
Posledně jmenovaný se k utkání dostavil přímo ze zaměstnání a tak přehmaty v sestavě jsou alespoň v obraně zažehnány.
To samé platilo o Romanu Matějkovi, který též přichází rovnou ze zaměstnání. Zapomenout nelze ani na Petra Hejduka, který je v zaměstnání do ranních hodin.
Někteří hráči mají drobná zranění i přes veškeré bolesti jsou odhodláni nastoupit a odvéct kvalitní výkon.
To jsou problémy o kterých oko diváka vůbec nemá tušení a z jejich slov přichází na toho či jiného hráče kritika. Pozadí a starosti před utkáním většina lidí nevidí.
Nakonec vše dopadne tak, že se alespoň sestava podobá té v Pečicích.Utkání 19. kola řídí rozhodčí Mezek a domácí tým se od úvodních minut snaží dostat ( zatlačit ) před branku hostů.
Již v šesté minutě si pro faul dochází rychlonohý Beňo, následný trestný kop zahrává Šourek jen do hradby těl. O minutu později jsou faulováni Hejda a po pár metrech i Michal Čížek, jedná se o fauly ze zadu. Rozhodčí Mezek však žluté karty nejspíš neměl.
V 10. minutě napřáhl ke střele Michal Čížek jeho nepovedený pokus končí dva metry vedle branky.
O pět minut později se po kombinačním „ťukesu“ dostává do brejku Michal Čížek, dostal se však příliš do úhlu a z gólovky není nic.
Ve 22. minutě vysunuje kolmici Michal Čížek  za obranu hostí, štírek Lukáš Beňo přesprintoval svého strážce, obešel brankáře, ale míří jen do boční sítě.
O minutu později napřahuje z 25 metrů aktivní Michal Šourek jeho krásná střela končí na spojnici branky, hosté s vypětím všech sil odkopávají jen roh.
Následný rohový kop zahrává Jindřich přesně na hlavu Šourka, který překvapivě rozvlňuje síť poprvé 1:0.
Od této branky se hosté vymaňují z tlaku náš tým si vybírá oddechový čas, agresivnější a tvrdší v osobních soubojích jsou v této fázy hry hosté. K příležitosti je obranná práce našeho týmu nepouští.
Až ve 40. minutě Lukáš Beňo zkouší pozornost hostujícího gólmana, jeho střelecký pokus končí jen v náruči.
Rozhodčí Mezek koní poločas ve 44. minutě.

2. poločas

V poločasové pauze přichází nucené střídání zraněného Palivce, po přesuvech v sestavě ho nahrazuje Pavel Schobel.
Zraněných je však více, bolesti mají Čížek, Hejda, Červenka a Beňo, nechtějí se vzdát a nastupují i do druhého dějství se zraněním.
Na další střídání je však ještě čas.
Do středu hřiště se přesunuje Hejduk na kraj záložní řady Schobel.Hned ve 46. minutě centruje do pokutového území Troják, Petr Hejda se k míči nedostal, důrazný Beňo předskočil obránce a trefuje míč do sítě podruhé  2:0
Po druhém gólu přichází řada nepřesností na straně hráčů i rozhodčího a tak přichází další střelecký pokus až v 57. minutě kdy střela Jaríčka končí vysoko nad.
V 60. minutě zahrává standartní situaci Hejduk do pokutového území, domácí borci si dávají přednost a ze závaru před brankou není nic.
V 65. minutě vzal odpovědnost na sebe Michal Čížek pronikl přes dva hráče, přichází narážečka přes Červenku, který vtipně patičkou přistrčil míč a Michal Čížek střelou k tyči zvyšuje na 3:0.
Po pár minutách přichází nucené dvojité střídání zraněných Čížka a Beňa, které nahrazují Burian a Dušan Nusl. A jsou to právě nově příchozí, kteří mohou vstřelit branku, nepřeje jim štěstí naopak drží hosty dál od debaklu.Největší příležitost měl v 82. minutě právě Burian po akci Červenky se ocitl sám před brankářem, možnost skórovat však nevyužil. Za pár minut utkání končí a domácí tým třígólové vedení doslova vydřel. Spoustu hráčů odchází do kabin vysílených a pokopaných. Za týden nás čeká prestižní utkání proti nejlepšímu týmu jara Hluboši a rád bych pozval všechny skalní na tento duel.
Věřím, že všichni zranění hráči se dají do pořádku a za týden budou moci nastoupit.

Vítězná sestava
Petr Klíma – Michal Troják, Josef Bernášek, Milan Jaríček – Michal Šourek – Jan Jindřich, Michal Čížek (72. min Burian), Jaroslav Palivec ( 46. min Schobel ), Petr Hejduk – Jiří Červenka, Lukáš Beňo ( 69. min Dušan Nusl )
Branky: Šourek ( 1:0 ), Beňo ( 2:0 ), Michal Čížek ( 3:0 )
Rozhodčí: Mezek
Diváků   „100“

Trenéři: Ladislav Štětina a Josef Šourek
Vedoucí: Miroslav Klíma

Hlas trenéra: Soupeř hrál dle svých možností, tým který proti nám dnes nastoupil né nadarmo doma přehrál Pečice 3:0 a pokud zůstane pohromadě má dobrou budoucnost. Nám utkání hodně znepříjemnil.